Cursussen

Naast de vakopleidingen zijn er diverse korte cursussen van een avond, een dag of
12 lessen om de kennis te verbreden, al dan niet met dagdeelkaarten, zoals;

  • Naaivaardigheid
  • Hobbycursus
  • Kneepjes van het vak
  • Rokken
  • Broeken
  • Baby- en Kinderkleding

Naaivaardigheid:

Om te ervaren hoeveel plezier men kan beleven aan het omzetten van creatieve ideeën in draagbare kleding, is het nodig “het gereedschap” (de naaimachine en schaar) goed te leren bedienen. In 12 lessen wordt aan de hand van voorbeelden
met de eerste kneepjes van het vak kennis gemaakt.

Hobbycursus:

Tijdens deze cursus is iedereen vrij om te kiezen welke kledingstukken er gemaakt gaan worden. De mode wordt uiteraard op de voet gevolgd. Er wordt gebruik gemaakt van patroonbladen. Met duidelijk aanvullend lesmateriaal kan thuis het geleerde nog eens rustig worden nagelezen en desgewenst geoefend.

Kneepjes van het Vak:

In deze cursus worden de technieken uit de cursus naaivaardigheid uitgebreid en zullen de onderdelen uitgebreider worden behandeld. Ook stof- en materiaalkennis hoort hierbij. Met de aangeleerde kennis zal moeiteloos een garderobe kunnen worden samengesteld.

Rokken en Broeken:

Met een patroon op eigen maat van de patronen-service kunt u direct aan de slag.
Vooraf worden bij u de maten voor een rok of broek genomen en bij aanvang van
de cursus ligt er dan een basispatroon voor u klaar. In een tijdsbestek van 10 tot 12 lessen leert u alle kneepjes die nodig zijn om een perfect resultaat te verkrijgen. Omdat alle cursisten met een soortgelijk kledingstuk bezig zijn kunnen zij ook van elkaar leren.
Het op maat maken staat hierbij centraal.

Baby- en Kinderkleding:

Met het patroontekenboek kan voor kinderen van 0 tot 12 jaar kleding worden getekend en genaaid. Van rokjes en broeken tot bloesjes, jurkjes, jasjes en feestkleding. Er wordt een compleet kinderboek gemaakt, zodat na afloop een uniek naslagwerk is gecreëerd. Het bijbehorend lesmateriaal dient apart te worden aangeschaft.