Agenda


Cursus Textielwarenkennis

Tijdens een lesseizoen 2018-2019 zijn er meerdere Textielwarenkennis lessen gepland. In een aantal cursusdagen wordt gewerkt met het werkboek van het LPM: "Alledaags Textiel". Kijk voor info over de LPM lesmaterialen op lpmmode.nl

Geboden wordt: minimaal 20 contacturen en het werkboek met alle stofstalen jaarsets inclusief thee of koffie en overig lesmateriaal. Na afronding van de cursus is het mogelijk om bij het LPM een Textiel examen te doen op niveau Kleermaker. De kandidaat ontvangt na goed gevolg een Certificaat Textielwarenkennis met een Modint certificering. Het textielexamen is gepland op 14 of 15 juni 2019.

Elke cursusdag heeft meerdere onderwerpen. Thuis zal de les kunnen worden voorbereid en de stalensets worden verwerkt. Er is minimaal een dagdeel per week nodig om huiswerk te maken als er gewerkt wordt voor een examen. Er is ook examentraining mogelijk.

In 2019:

Januari; Wol en Zijde
Februari; Katoen en Linnen
Maart; Viscose, Garens en bindingen
April; Synthetische stoffen, Tussenvoering en Voeringen
Mei; Aparte stoffen, Vragen en Examentraining

De lestijden van 10.00 tot 15.00 uur zijn ingepland op de vrijdagen: In 2019: 25 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april en 24 mei.

Kosten voor de hele cursus: € 250,00
Kosten per keer zonder verplichte afname van het werkboek € 30,00

Cursus Textielwarenkennis is ook op locatie.
Heeft u interesse? Vraag informatie via info@atelier88.nl